Vastgoedbeheer in de cloud

Talis bouwt, verhuurt en beheert zo'n 14.000 woningen in de regio Nijmegen en Wijchen. Deze woningcorporatie vindt goed wonen meer dan een dak boven je hoofd. Zij richt zich daarom op vitale wijken en stelt de klant altijd centraal. Talis verhuist vastgoedbeheer naar de cloud

"Om alle woningen in een goede staat te kunnen houden, hebben wij ook een eigen aannemerij", vertelt Michaël van Roij, Calculator- onderhoudsanalist. "Die medewerkers verrichten de kleine onderhoudswerkzaamheden en luisteren tegelijkertijd naar de vragen en wensen van klanten. Zo vormen zij samen met de wijkbeheerders onze voelsprieten in de markt. Om meer grip te krijgen op onze meerjarenplanning en kosten van het onderhoud, zijn wij op zoek gegaan naar nieuwe software en bij IBIS-MAIN uitgekomen."

 

vastgoedbeheer

ICT in de cloud

Bij Talis zijn alle onderhoudswerkzaamheden ruim tien jaar met DC-MOP gepland. Omdat er behoefte ontstond aan gedetailleerdere planningen met scenarioanalyses en betere controle over de budgettering, is Talis overgestapt naar IBIS-MAIN. "Wij hebben op de Bouwbeurs voor het eerst met Ibis over onze behoeften en wensen gesproken, vervolgt Van Roij. "Een belangrijke randvoorwaarde daarbij was dat wij alle software via de cloud willen gebruiken. Zo werken wij namelijk ook met SAP. Hoewel IBIS-MAIN destijds nog niet in een vorm van hosting leverbaar was, heeft Ibis onze vraag met beide handen aangegrepen om er toch snel invulling aan te geven. Met andere toepassingen, zoals IBIS4Projects, hebben zij daar al geruime tijd ervaring mee. Die klantgerichtheid en hun sterke positie in de bouw, zijn bij ons doorslaggevend geweest om voor Ibis te kiezen."

Meer geleverd dan afgesproken

Talis heeft haar ICT naar de cloud verhuisd omdat het geen kernactiviteit is en kostenbesparingen oplevert. Het bedrijf hoeft nu niet meer in eigen servers en opslagcapaciteit te investeren, maar slechts per gebruiker per maand te betalen voor de gebruikte toepassingen. "Voor hosting is vertrouwen in het delen van informatie nodig", zegt Van Roij. "Door daar open met elkaar over te communiceren kom je tot de beste oplossing. Terugkijkend op ons project hebben de ibis medewerkers met een grote betrokkenheid en zorg gewerkt en zelfs meer geleverd dan afgesproken. Vooral bij het proces van dataconversie en de inrichting van alle rapportages, binnen onze strakke planning. Sinds wij met IBIS-MAIN gedetailleerder kunnen plannen en begroten, zijn er mogelijke besparingen zichtbaar geworden. Zowel bij niet cyclische werkzaamheden, als door het beter op elkaar afstemmen van periodiek onderhoud. Een bijkomend voordeel daarvan is dat wij onze klanten in de toekomst minder vaak lastig hoeven te vallen."


Meer weten over IBIS-MAIN? 

Download onze product leaflet!