Van der Weegen professionaliseert vastgoedbeheer met IBIS-MAIN 

Van der Weegen is met zo'n 80 medewerkers een middelgrote bouwgroep, die met de betrokkenheid van een familiebedrijf al anderhalve eeuw succesvol onderneemt. De activiteiten van dit bedrijf variëren van het ontwikkelen van een complete woonwijk, tot het herstellen van een enkel slot en alles wat daartussen zit.

Toekomstgericht ondernemerschap

Van der Weegen is met zo'n 80 medewerkers een middelgrote bouwgroep, die met de betrokkenheid van een familiebedrijf al anderhalve eeuw succesvol onderneemt. De activiteiten van dit bedrijf variëren van het ontwikkelen van een complete woonwijk, tot het herstellen van een enkel slot en alles wat daartussen zit. Door te leren van het verleden en tijdig in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, bedenkt en realiseert Van der Weegen samen met opdrachtgevers en bouwpartners veel ideeën en toekomstplannen in de omgeving van Tilburg. Al sinds de jaren tachtig investeert de holding ook in eigen grond en vastgoed, waarvoor de divisie Vastgoed & Beheer is opgericht. "Wij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met het beheer en onderhoud van zowel commercieel vastgoed als woningen", zegt Vastgoedmanager Robèrt de Cock. "Sinds begin dit jaar leveren wij die diensten niet alleen voor het eigen vastgoed, maar ook aan derden. Om onze toegevoegde waarde voor alle klanten te verhogen hebben wij onlangs de RgbBOEI-werkmethodiek en IBIS-MAIN onderhoudssoftware geïmplementeerd".

Integratie van inspecties en onderhoud

De Rijksgebouwendienst heeft met RgdBOEI een methodiek ontwikkeld die alle inspecties voor Brandveiligheid, Onderhoud, Energie en Inzicht in wet- en regelgeving integreert. "Omdat deze methodiek onze klanten meer invloed in het proces, minder overlast door inspecties en betere afstemming van het onderhoud oplevert, heb ik daar vorig jaar een opleiding voor gevolgd", vervolgt de Cock. "Tijdens die opleiding ontmoette ik een vastgoedbeheerder van Gemeente Zutphen, die mij enthousiast vertelde over zijn ervaringen en de voordelen van IBIS-MAIN. Omdat wij alle onderhoudswerkzaamheden nog in Excel calculeerden en toe waren aan betere software daarvoor, hebben wij ibis uitgenodigd voor een demonstratie. Daaruit bleek dat IBIS-MAIN zowel veel functionaliteit biedt om het eigen vastgoedbeheer te optimaliseren, als een prima hulpmiddel kan zijn om onze dienstverlening in de markt te profileren. Hoewel er uiteraard veel alternatieve programma's zijn, hebben wij mede voor IBIS-MAIN gekozen omdat het bouwbedrijf al bijna 20 jaar met IBIS-TRAD calculeert en beide programma's met onze Navision ERP-software kunnen communiceren".

vastgoedbeheer

Perfect gereedschap voor vastgoedbeheer en -onderhoud

Na tevens een opleiding in het werken met IBIS-MAIN te hebben gevolgd en een half jaar ervaring te hebben opgedaan, is de Cock net zo enthousiast geworden als Gemeente Zutphen. "IBIS-MAIN is een perfect stuk gereedschap om onze Vastgoed & Beheer dienstverlening in te kunnen begroten en te plannen. Ruim 90% van wat er in een gebouw of woning zit is direct uit de standaardbibliotheek te selecteren, terwijl ontbrekende onderdelen eenvoudig zelf zijn toe te voegen. Met IBIS-MAIN hebben wij nu een veel beter inzicht in de jaarlijkse planning van alle benodigde werkzaamheden. Verder kunnen wij er onderhoudscontracten met installateurs en groenbedrijven in registreren en vervolgens met één druk op de knop een totaaloverzicht van de jaarlijkse kosten genereren. Als straks de conditiemetingen en onderhoudsprognoses voor alle eigen vastgoedobjecten zijn afgerond, kunnen wij met een integrale werkmethode en bewezen software op professionele wijze de commerciële markt op met onze dienstverlening".


Meer weten over IBIS-MAIN? 

Download onze product leaflet!