ibis blog

WonenBreburg vereenvoudigt conditiemetingen met IBIS4Inspectie

15 juni 2017

WonenBreburg vereenvoudigt conditiemetingen met IBIS4Inspectie

WonenBreburg vereenvoudigt conditiemetingen met IBIS4Inspectie op iPad's

Afspraak is afspraak

WonenBreburg verhuurt zo'n 30.000 woningen in Tilburg, Breda en een aantal Brabantse dorpen. Deze ondernemende corporatie richt zich al meer dan 100 jaar met een hoge betrokkenheid op het huisvesten van mensen met beperkte kansen op de woningmarkt. De circa 340 medewerkers van WonenBreburg hebben de instelling zo duidelijk mogelijk met hun huurders te communiceren en gemaakte afspraken na te komen. Om het inspecteren van alle woningen bij mutaties en voor de meerjarenonderhoudsplanning zo efficiënt mogelijk te automatiseren, heeft WonenBreburg in 2009 de IBIS-MAIN en IBIS4Inspectie software geïmplementeerd. "Na een aantal jaren op PDA's conditiemetingen te hebben uitgevoerd, zijn wij momenteel aan het overstappen naar mobiel werken met iPad’s", vertelt Informatiseringsadviseur Erik Verhoeven.

Investeren in app-ontwikkeling in conditiemeting

"Waar mogelijk proberen wij de toepasbaarheid en ook het gebruiksgemak van ICT-oplossingen voortdurend te verbeteren", vervolgt Verhoeven. "Tot voor kort moesten onze projectleiders een apart fototoestel meenemen bij hun inspecties en zowel alle PDA-informatie als de foto's apart synchroniseren. Omdat een tablet met geïntegreerde camera makkelijker werkt dan een kleine PDA, zijn wij daar vorig jaar zomer met Ibis over gaan praten. Zij hadden de door ons gewenste oplossing al merendeels beschikbaar, maar alleen voor een Microsoft Windows tablet. Vanwege onze keuze voor Apple iPad's hebben wij besloten om mee te investeren in de app-ontwikkeling voor iOS, waarmee begin dit jaar twee projectleiders een pilot hebben uitgevoerd. Hoewel er nog verbeteringen worden doorgevoerd zijn de gebruikers nu al erg enthousiast en is het gezamenlijke ontwikkeltraject met Ibis op een professionele wijze volgens afspraak verlopen."

conditiemeting

Enorme vooruitgang

"Voor ons is de IBIS4Inspectie app op de iPad een enorme vooruitgang", vertelt Koen Keulemans, projectleider Planmatig Onderhoud van de afdeling Bestaand vastgoed bij WonenBreburg. "Zowel het ophalen van inspecties die wij moeten uitvoeren als het rapporteren van de resultaten, werkt namelijk makkelijker en sneller. Het inlezen en uitlezen van alle inspectiegegevens hoeft niet meer op kantoor plaats te vinden. Wij kunnen voortaan de benodigde inspectiegegevens via de cloud ophalen, terwijl na het vrijgeven van elke conditiemeting de rapportage direct op kantoor beschikbaar is". "Ook voor ons werkt het makkelijker en minder foutgevoelig om inspecties te plannen en te synchroniseren via de cloud", beaamt Marcelle Aerssens, medewerkster van het bedrijfsbureau van WonenBreburg. “Als de resultaten van een geïnspecteerde woning of complex zijn verwerkt, kunnen wij met IBIS-MAIN ook snel een nieuwe onderhoudsbegroting genereren.”

Meer weten over conditiemetingen? 

Download onze product leaflet!