ibis blog

Voortman calculeert utiliteitsbouwprojecten met IBIS-TRAD

13 January 2020

Voortman calculeert utiliteitsbouwprojecten met IBIS-TRAD

Professionaliseren projectcalculaties

De Design & Build afdeling van Voortman Steel Group uit Rijssen realiseert projecten met een stalen of hybride constructie, als hoofdaannemer of als deelnemer aan bouwcombinaties. “Onze businessunit bouwt hoofdzakelijk bedrijfspanden die bestaan uit een kantoorgedeelte en bedrijfshal”, vertelt Lars Bekhuis, Sales Manager Design & Build. “Dat zijn utiliteitsbouwprojecten waarin onze jarenlange expertise en praktijkervaring met staalconstructies goed tot zijn recht komt. Omdat wij het calculeren van de prijs voor onze projecten verder willen professionaliseren, hebben wij een aantal zelf ontwikkelde calculatiebladen in Excel vervangen door IBIS-TRAD. Met behulp van kwalitatief goede calculaties geven wij onze opdrachtgevers meer duidelijkheid en zorgen wij tevens voor een efficiënte overdracht naar de realisatiefase.”

Gebruiksgemak en AFAS-koppeling

“De belangrijkste redenen om voor IBIS-TRAD te kiezen zijn het gebruiksgemak ervan en het feit dat wij alle calculatiegegevens door het toevoegen van een admicode in AFAS kunnen inlezen”, vervolgt Bekhuis. “Beide voordelen besparen ons calculatie- en administratietijd. Verder hebben wij een interne ambassadeur die bij een vorige werkgever al enkele jaren met IBIS-TRAD heeft gewerkt.” “IBIS-TRAD is wat gebruiksgemak betreft vergelijkbaar met Excel, zeker als je de handige functietoetsen beheerst”, zegt Sales Engineer Twan Broekmate. “Wij calculeren alle projecten vanuit een zelf opgezette moederbegroting, waarvan de product- en prijsinformatie continu up-to-date wordt gehouden. Een ander voordeel is het feit dat met IBIS-TRAD gemaakte calculaties er professioneler uitzien dan de Excel-sheets die wij voorheen gebruikten.” 

Tijdsbesparing communicatie

“Het grootste voordeel van IBIS-TRAD vind ik de tijdsbesparing in communicatie”, aldus Broekmate. “Voorheen kregen wij namelijk vaak vragen over de onderbouwing van kostenposten. In IBIS-TRAD worden deze zodanig toegelicht dat dit voor alle betrokkenen duidelijk is. Wij hebben nu een completere interne informatievoorziening en beter inzicht in de kostenstructuur van projecten. Een ander voordeel is het feit dat de software je langs alle gebruikelijke kostenposten leidt, waardoor je minder snel onderdelen vergeet, of fouten maakt. Dankzij de kennis en ervaring van onze collega waren wij snel operationeel met IBIS-TRAD en hebben wij nu een goed opgezette moederbegroting om snel in te spelen op nieuwe aanvragen. Binnenkort volgen wij nog een cursus bij Ibis om de uitgebreide functionaliteit beter te leren benutten.”

Meer informatie over IBIS-TRAD?

Vraag een demo aan!