ibis blog

Robuusteiken calculeert sneller in de cloud met IBIS-TRAD

24 May 2019

Robuusteiken calculeert sneller in de cloud met IBIS-TRAD

Ecologisch bouwen

Home - Ecologische bouw2Robuusteiken in Veenhuizen bouwt sinds 2006 ecologische woningen, modulaire woningen en infrastructuur. Het bedrijf onderscheidt zich met een focus op het ‘cradle to cradle’-principe als basis voor de bouwketen. Daar geven ze mede invulling aan door woningen en utiliteitsgebouwen te voorzien van eikenhouten gebinten en door onder eigen label HSB wand- en dakelementen te ontwikkelen en te produceren. Daarnaast vergroenen ze de infrastructuur met eikenhouten bruggen, zitelementen en speeltoestellen. “Wij hebben de visie dat gezond wonen en werken de toekomst heeft”, zegt operationeel directeur Peter Kroes. “Omdat steeds meer mensen daar behoefte aan hebben groeien wij snel. In 2018 hebben gemiddeld 23 medewerkers een omzet van 1,7 miljoen gerealiseerd, terwijl de planning voor dit jaar staat op 35 medewerkers en 8,5 miljoen omzet. Om die groei te faciliteren, zijn wij bezig processen en systemen te professionaliseren, waaronder het calculeren van alle projectaanvragen.”

Unieke kap 5

Beter en sneller calculeren

Robuusteiken heeft alle uitgevoerde projecten jarenlang begroot met een eigen calculatieprogramma in Excel. Omdat ze zowel nauwkeuriger als sneller wilden calculeren is Kroes op zoek gegaan naar een professioneel calculatieprogramma. “Wij zijn bij Ibis terechtgekomen omdat IBIS-TRAD een bewezen en gebruiksvriendelijk calculatieprogramma is, waarvan de ingevoerde gegevens eenvoudig met onze bouw7 managementsoftware zijn uit te wisselen. Een belangrijk voordeel van IBIS-TRAD is de aanzienlijk kleinere kans op het maken van fouten. De software begeleidt ons als het ware door het calculatieproces en attendeert op belangrijke kostenposten. Verder kunnen wij met de meetstatenfunctie makkelijk alle benodigde hoeveelheden uittrekken en vervolgens met eigen kengetallen snel nieuwe aanvragen calculeren. Om de leercurve te verkorten, hebben wij een ervaren calculator gevraagd het programma volledig naar onze wensen in te richten.”

Flexibeler werken in de cloud

Robuusteiken werkt inmiddels zo’n anderhalf jaar met IBIS-TRAD in de cloud, net als met de bouw7 software. “Wij willen ons liever bezighouden met ecologisch bouwen dan met IT-beheer”, vervolgt Kroes. “Omdat het merendeel van onze bedrijfsinformatie in de cloud wordt opgeslagen, heb ik op elke gewenste locatie en elk tijdstip toegang tot alle kostencalculaties. Ik kan deze bovendien makkelijker reviewen en delen met onze calculator. Mijn ervaring is dat IBIS-TRAD zelfs bij minder goede Internetverbindingen prima in de cloud te gebruiken is. Wij hebben voor cloudgebaseerde software gekozen omdat die flexibeler schaalbaar is. Ook is bijvoorbeeld aan IBIS-TRAD eenvoudig aanvullende functionaliteit toe te voegen voor het automatisch uittrekken van hoeveelheden uit een BIM (Bouwwerk Informatie Model). Vanwege onze snelle groei laten wij ons daarvoor graag adviseren door de accountmanager en consultant van Ibis, die proactief meedenken over mogelijke procesverbeteringen.” 

RE LOGO EcologischeBouw FCRE LOGO EcologischeBouwelementen FCRE LOGO EcologischeInfra FC

Meer informatie over IBIS-TRAD?

Download de IBIS-TRAD productleaflet