ibis blog

Meeuwisse Nederland verbetert projectinzicht met GwwBesteksAdministratie

16 juli 2019

Meeuwisse Nederland verbetert projectinzicht met GwwBesteksAdministratie

Huisaansluitingen voor gemeenten

MeeuwisseLogoMeeuwisse Nederland B.V. in Den Haag is een dienstverlener op het gebied van de grond-, weg- en waterbouw, die veel huisaansluitingen voor gemeenten aanlegt en onderhoudt. Daarvoor bezitten ze  diverse kwaliteitscertificeringen en is het ook een erkend leerbedrijf. “Wij werken voor ongeveer 70% op basis van meerjarige OMOP-contracten (Overeenkomst met Open Posten), volgens RAW-bestekken en voor de rest aan diverse GWW-projecten in de regio Den Haag en het Westland”, zegt bedrijfsleider Jos Pfeifer. “Dat doen wij met 45 mensen in vaste dienst en nog ongeveer 60 ingehuurde medewerkers. Voor een project van gemeente Leidschendam zijn wij met GwwBesteksAdministratie van Ibis gaan werken, omdat daarmee de voortgang werd geregistreerd en bewaakt. Dat is zo goed bevallen dat wij er nu alle projecten in administreren en als aanvulling ook de GwwCalc-software hebben aangeschaft.”

Eenvoudiger en transparanter administreren

“GwwBesteksAdministratie is een gebruiksvriendelijk programma dat het administreren van alle uitgevoerde projectwerkzaamheden zowel eenvoudiger als transparanter maakt”, vertelt Pfeiffer. “Met als belangrijkste voordeel dat wij hier op het kantoor en onze opdrachtgevers beter inzicht hebben in de projectvoortgang. Verder bespaart de software onze uitvoerders kostbare tijd, omdat zij eenvoudiger de termijnstaten en weekrapporten kunnen samenstellen, waaronder het toevoegen van foto’s ter illustratie. 

Na onze positieve ervaring met GwwBesteksAdministratie bij projecten voor Gemeente Leidschendam, hebben wij ook zelf licenties aangeschaft en ingericht voor onze werkzaamheden. Omdat het speciaal voor GWW-administraties ontwikkelde cloudgebaseerde software is, kun je er snel mee aan de slag. Zelfs mensen die er maar af en toe mee werken, pakken het gebruik ervan in korte tijd op.”

Meer grip op besteding projectbudgetten

“GwwBesteksAdministratie geeft ook meer grip op de besteding van beschikbare projectbudgetten en vereenvoudigt de nacalculatie”, vervolgt Pfeifer. “Dat is vooral bij de vele OMOP-opdrachten die wij uitvoeren zowel voor onze eigen uitvoerders als de toezichthoudende opdrachtgevers prettig. Onlangs hebben wij nog drie extra uitvoerders aangenomen, die er inmiddels ook dagelijks mee werken. De komende jaren gaan wij het gebruik van GwwBesteksAdministratie en de aanvullend aangeschafte GwwCalc voor het maken van werkbegrotingen verder uitbreiden. Voor GwwCalc zijn wij nu bezig om een goede basiscalculatie op te zetten, wat enige tijd vergt. Tenslotte zien wij nog mogelijke efficiencyvoordelen in het hergebruik van calculatie- en projectinformatie in andere toepassingen, zoals onze financiële software en een nog aan te schaffen magazijnprogramma.”    

 

Probeer GwwBesteksAdministratie 14 dagen gratis!