ibis blog

Marsaki professionaliseert vastgoedbeheer met IBIS-MAIN

04 March 2020

Marsaki professionaliseert vastgoedbeheer met IBIS-MAIN

Management, advies en beheer

Marsaki in Goes is al sinds 2002 gespecialiseerd in vastgoedmanagement, -advies en -beheer voor o.a. VvE’s en eigenaren van zowel commercieel als maatschappelijk vastgoed. De vastgoedexperts van het bedrijf helpen opdrachtgevers bij het voeren van alle administratie, het opzetten en bewaken van een toekomstgericht financieel beleid en verduurzaming van de complexen. Als onderdeel daarvan plannen en begeleiden ze ook de onderhoudswerkzaamheden, vanaf het offertestadium tot en met de oplevering. Elke vastgoedeigenaar krijgt de komende decennia te maken met een ingrijpende verduurzamingsopgave, waarvan de uitvoering goed moet worden afgestemd met periodieke onderhouds- en renovatiewerkzaamheden. Marsaki heeft veel ervaring met innovatieve energieconcepten in nieuw-, her- en verbouwprojecten. Enkele voorbeelden daarvan zijn riothermie, ijsbuffersystemen, WKO-installaties en NOM-renovaties.

Marsaki vastgoedbeheer-01

NEN 2767 gebaseerde inspectiemodule

“Voor het plannen van verduurzamingsinvesteringen is het belangrijk goed inzicht te hebben in de meerjarige onderhoudskosten”, zegt Erik Bauer, die als bouwbegeleider voor Marsaki Vastgoedadvies werkt en ook als technisch medewerker voor Marsaki Vastgoedbeheer. “Tot voor kort huurden wij externe expertise in voor het maken van onze meerjarenonderhoudsplanningen. Om onze opdrachtgevers nog beter te kunnen ontzorgen en meer grip te krijgen op de financiële planning en het exploitatiemanagement, zijn wij op zoek gegaan naar professionele software voor vastgoedbeheer. Na het vergelijken van drie mogelijke alternatieven hebben wij voor IBIS-MAIN gekozen. Belangrijke redenen daarvoor waren de goede basisfunctionaliteit, een module om scenario’s te maken en de inspectiemodule voor het uitvoeren van conditiemetingen volgens de NEN 2767. Verder is Ibis een leverancier met jarenlange ervaring en veel kennis op vastgoedgebied. 

Software inrichten en data importeren

De wijze waarop vastgoedbeheer is georganiseerd, bepaalt in belangrijke mate het succes van exploitatiemanagement. Verder is de rol van de beheerorganisatie een doorslaggevende factor, omdat deze de schakel vormt tussen verschillende gebruikers met hun wensen- en eisenpakket en het invullen daarvan met assets en dienstverlening, zoals het periodieke onderhoud. “Wij hebben als onderdeel van de levering Ibis tevens gevraagd om IBIS-MAIN in te richten naar onze wensen en aanwezige vastgoeddata en MJOP’s in te lezen”, vervolgt Bauer. “De komende tijd gaan wij deze gegevens zelf actualiseren en tegelijkertijd een verbeterslag maken met de resultaten van conditiemetingen. Daarmee wordt het voor onze opdrachtgevers duidelijker welke technische maatregelen de komende jaren noodzakelijk of wenselijk zijn”.

Strategie doorvertalen naar uitvoering

Bij vastgoedbeheer moet het beleid en de strategie op een consistente wijze worden doorvertaald naar de MJOP en uitvoering. Bij Marsaki betekent dit mogelijke verbeteringen en verduurzamingsmaatregelen goed afstemmen op de behoeften van zowel VvE’s, als eigenaren van commercieel en maatschappelijk vastgoed. Daarvoor heeft het bedrijf onder andere een eigen quickscan voor het verduurzamen van onder andere woongebouwen, kantoren en maatschappelijk vastgoed ontwikkeld. “Met de resultaten van scenarioanalyses en kapitalisatieberekeningen in IBIS-MAIN kunnen wij onze opdrachtgevers beter onderbouwd adviseren over het combineren van verduurzamingsmaatregelen met het geplande periodieke onderhoud en renovaties. Het programma maakt voor alle betrokken partijen op een transparante wijze de financiële consequenties van korte en lange termijn beslissingen inzichtelijk.”

Ontdek wat IBIS-MAIN voor jou kan doen!