ibis blog

Lek-Sloopwerken Westland calculeert sneller met GwwCalc

10 juli 2018

Lek-Sloopwerken Westland calculeert sneller met GwwCalc

Projecten consistent calculeren

lek-sloopwerken westlandLek-Sloopwerken heeft jarenlange ervaring met het slopen van infrastructurele werken en betonbewerkingen. Het bedrijf beschikt daarvoor naast SVMS-erkenning voor duurzaam en milieukundig slopen ook over VCA** certificering en ISO 9001 en 14001-certificeringen. Op het kantoor in Woerden worden de projectaanvragen al een aantal jaren gecalculeerd met GwwCalc. Dat was voor Nick Verhoog, mede-eigenaar van de vestiging in Maasdijk, aanleiding om dat programma ook eens te gaan proberen. "Wij zijn in vergelijking met Woerden echter meer gespecialiseerd in bijzondere projecten, waaronder renovaties, monumenten en interieurs. Behalve het feit dat ik projecten net zo consistent wil calculeren, zag ik ook kansen om tijd te besparen. Zeker nu de aanvragen toenemen. Voorheen calculeerde ik alle projecten met zelf samengestelde Excel-sheets."

Waardevolle tijdsbesparing

Verhoog was in eerste instantie sceptisch over de voordelen en kosten van GwwCalc, in relatie tot de jarenlang gebruikte eigen Excel-sheets. "Na de eerste bespreking met Ibis was ik al direct overtuigd van de toegevoegde waarde. GwwCalc bevat zoveel handige functionaliteit en werkt zo gebruiksvriendelijk, dat ik er snel mee ben gaan calculeren. Het grootste voordeel is de waardevolle tijdsbesparing die het programma mij oplevert. Vandaag heb ik bijvoorbeeld binnen een halve dag een offerte uitgewerkt en ingediend, waarvoor ik eerst de hele dag nodig had. Als daarin later nog wijzigingen nodig zijn, wat regelmatig voorkomt, kan ik die binnen enkele minuten verwerken. Vervolgens rekent GwwCalc automatisch de aangepaste begroting door, rekening houdend met alle toegepaste marges en kortingen. Dat was eerst zowel tijdrovender als foutgevoeliger."

Transparantie en professionaliteit

"Een ander belangrijk voordeel vind ik de betere inzichtelijkheid van het calculeren en de wijze waarop het programma ons daarbij ondersteunt", vervolgt Verhoog. "Met als resultaat dat er minder vaak werkzaamheden worden vergeten. Via zelf toe te voegen recepten voor bijvoorbeeld het slopen van een badkamer, keuken of toilet, word ik nu automatisch herinnerd aan alle bijbehorende werkzaamheden. Daarvoor hebben wij natuurlijk ook de basisbestanden gebruikt die onze collega's in Woerden in de loop der jaren al hebben samengesteld. Tenslotte vergroot GwwCalc nog onze transparantie en professionaliteit van calculeren richting opdrachtgevers. Dat stellen zij in dit toenemend digitaal tijdperk merkbaar op prijs."

Meer informatie over GwwCalc? Download onze product leaflet!