Jora Vision gebruikt IBIS-TRAD voor de ontwikkeling van vele verschillende belevingen

IBIS-TRAD is al ruim 30 jaar de standaard voor  aannemer en bouwbedrijf in Nederland. Voor het begroten en calculeren in bouw en GWW is Ibis het juiste gereedschap. Sinds februari maakt niet alleen de aannemer vanIBIS-TRADgebruik, maar ook een creatief bedrijf als Jora Vision uit Rijnsburg die al 15 jaar actief is als ontwerp- en designbureau. Met meer dan 50 creatieve medewerkers realiseren zij op maatgemaakte belevingen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider en werken ze voor diverse grote bedrijven in de Leisure branche in Europa en Azië. Het doel van deze creatieve smaakmakers is het creëren van adembenemende ervaringen, omgevingen en attracties en daarvoor maken zij onder andere gebruik van IBIS- TRAD, om de kostprijs berekenen.

kostprijs berekenen

Als ontwerp- en design bureau lijkt Jora Vision een vreemde eend in de bijt door het gebruik van IBIS -TRAD, maar de werkmethode is precies hetzelfde als in de bouw. Voor de productie afdeling zijn hoeveelheden eenheden, uurlonen en hoeveelheden uren hetzelfde. Alleen het eindproduct is anders; afgebrande huizen, vliegende bezemstelen en olifanten worden begroot, scheefgezakte ramen en gethematiseerde deuren worden afgeprijsd. Alle denkbare thematisering komt voorbij en wordt in IBIS -TRAD begroot. Een voorbeeld is de ontwikkeling van een rots voor een attractiepark. Voor de rots wordt gebruikt gemaakt “oude bekenden” in IBIS-TRAD: zo worden de fundering, hoofddraagcontructies, bouwstaalmatten en gaascontructies berekend. Achter de gaasconstructies is het steigerdoek gemaakt en hierna wordt het beton als huid op de rots gespoten.

Internationaal toepasbaar

IBIS-TRAD is voor Jora Vison, als internationaal bedrijf, ook goed bruikbaar vanwege de mogelijkheid om met verschillende valuta te werken. Voor de buitenlandse projecten moet er snel kunnen worden omgerekend naar bijvoorbeeld: Amerikaanse Dollar, Poolse Zloty, en Chinese Yuan. Hiernaast is het uitermate geschikt om het onderhoud van de attracties erin te begroten. Attracties of gethematiseerde belevingen hebben een kortere economische levensduur dan gebouwen of kunstwerken met IBIS-TRAD kan er snel worden geschakeld om een nieuwe begrotingen maken.

Kostprijs berekenen zeer diverse projecten

Op dit moment gebruikt Jora Vision IBIS- TRAD voor zeer diverse projecten; zo wordt het ingezet voor de kostprijs berekenen van een themapark in Polen. Maar ook gebruiken ze voor het financiële gedeelte van een gethematiseerde vulkaan in een Frans themapark en voor een dierentuin in het Noorden van het land. Jora Vision heeft de entreeact voor het concert van de Toppers in de Amsterdam Arena gemaakt, een praalwagen. Ook voor deze prachtige wagen is IBIS-TRAD gebruikt.


Meer weten over de mogelijkheden met IBIS-TRAD? 

Download onze product leaflet!