Ontwikkelen, bouwen en onderhouden

Hurks is een familiebedrijf dat vorm geeft aan de ambities van zijn opdrachtgevers. Al bijna 100 jaar, met momenteel een omzet van ongeveer € 350 miljoen. De 750 medewerkers ontwikkelen, bouwen en onderhouden ruimten waarin mensen comfortabel kunnen wonen, werken, herstellen, winkelen en recreëren. Complexe omgevingen die om specialistische kennis, kunde en ervaring vragen. Hurks heeft hiervoor alle disciplines in huis. Van vastgoedontwikkelaar en bouwer tot en met toeleverancier en handelsonderneming. Om binnen de hele groep efficiënter en slagvaardiger te kunnen werken, heeft Hurks eind 2013 alle kritische informatiesystemen gemoderniseerd en bedrijfsbreed gestandaardiseerd. Daarbij is de keus gevallen op Navision als nieuw ERP-systeem en ibis software voor het calculeren. 

Implementatie nieuwe bedrijfssoftware om bouwkosten te controleren

"Voor de zomer van 2013 is besloten om het Kraan ERP-systeem dat Hurks jaren heeft gebruikt te vervangen door Navision", vertelt hoofd calculatie van Hurks bouw in Eindhoven ing. Rob van Hofwegen. "Als direct gevolg daarvan is tevens besloten om de calculatiesoftware van Kraan te vervangen door IBIS-TRAD. Die keuze is zowel gebaseerd op de al beschikbare integratie met Navision, als de goede ervaring die onze collega's van de vestiging 's-Hertogenbosch met deze combinatie hebben opgedaan. Tenslotte is IBIS-TRAD de meest gebruikte calculatiesoftware in de bouwsector om bouwkosten te berekenen, wat ook een indicatie is voor de toepasbaarheid en kwaliteit. Het implementeren van Navision en IBIS-TRAD bij Hurks is in het najaar van 2013 uitgevoerd, onder begeleiding van 4PS en Ibis. Terugkijkend op die periode is ons ingrijpende vervangingsproject van bedrijfskritische informatiesystemen in mijn beleving op een pragmatische wijze naar tevredenheid verlopen."

HURKS_LOGO_RGB

 

Toenemende vraag naar beheer en onderhoud

In totaal worden er bij de Hurks-bedrijven in Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Almere momenteel ruim 20 IBIS-TRAD licenties gebruikt, waarvan een deel is uitgebreid met de projectenmodule. "Omdat er binnen de groep al de nodige ervaring was met het calculeren in IBIS-TRAD, heeft Ibis wel geadviseerd bij de inrichting van het programma, maar was een cursus voor onze calculatoren niet nodig", vervolgt van Hofwegen. "De software is namelijk eenvoudig in het gebruik en wij kunnen ook makkelijk een beroep doen op de ervaring met IBIS-TRAD bij onze collega's in 's-Hertogenbosch. Kijkend naar de toekomst dan zien wij de vraag naar bouwprojecten inclusief het beheer en meerjarenonderhoud bij onze opdrachtgevers toenemen. Om daar beter op in te kunnen spelen gaan wij dit jaar tevens de toepassingsmogelijkheden van IBIS-MAIN onderzoeken."

Meer weten over IBIS-TRAD?