ibis blog

Gemeente Geldermalsen houdt toezicht op civiele projecten met GwwBesteksAdministratie

05 november 2018

Gemeente Geldermalsen houdt toezicht op civiele projecten met GwwBesteksAdministratie

Efficiënter werken

Toezichthouder Civiele Techniek Lex Rensen van Gemeente Geldermalsen werkt al een aantal jaren met GwwBesteksAdministratie om toezicht te houden op de uitvoering van civieltechnische projecten. Vanaf januari 2019 maken Geldermalsen, Neerijen en Lingewaal deel uit van de nieuwe fusiegemeente West-Betuwe. “Ik ben hier pas op mijn 58ste in dienst getreden na meer dan 25 jaar voor aannemers te hebben gewerkt. Omdat ze GwwBesteksAdministratie van Ibis al in huis hadden, maar daarnaast ook nog veel met overzichten in Excel werkten, ben ik die software uitgebreider gaan benutten. Met als doel efficiënter toezicht te houden op zowel de uitvoeringsregistratie als facturatie van projecten.” 

Productie registreren en controleren

rotonde geldermalsen gwwbesteksadministratie ibis software

Rensen houdt toezicht op alle asfalteringsprojecten binnen Geldermalsen, die als deelopdrachten vanuit een Raamovereenkomst op basis van de RAW-systematiek door een aannemer worden uitgevoerd. “GwwBesteksAdministratie is eenvoudig te gebruiken software om de wekelijkse productie te registreren en te controleren. Dat bespaart tijd en maakt de projectvoortgang voor alle betrokkenen inzichtelijker.  Inmiddels werken mijn collega die toezicht houdt op de projecten met elementenverhardingen en drie projectleiders er ook regelmatig mee. Omdat ons werkterrein binnen West-Betuwe veel groter wordt, is het prettig dat GwwBesteksAdministratie ook mobiel op een tablet te gebruiken is.

GwwBesteksAdministratie online

Na een jaar met de desktopapplicatie te hebben gewerkt, is Rensen overgestapt naar de online-versie. “Omdat wij tot de eerste gebruikersgroep van GwwBesteksAdministratie Online behoren, heeft Ibis ons nauw betrokken bij het verbeteren en uitbreiden van de functionaliteit. Mijn ervaring is dat er de afgelopen jaren hard aan de weg is getimmerd. Een voordeel van de online-versie is het sneller beschikbaar stellen van nieuwe of verbeterde functies dan voorheen voor de desktopversie. Wij kunnen de efficiency van toezicht houden de komende jaren verder verhogen door online te gaan samenwerken met onze aannemers en rapportages digitaal te ondertekenen. Dat is één van de volgende aandachtspunten, die met de huidige software al te realiseren is.”

Ook de gemakken van GwwBesteksAdministratie ervaren?

Probeer GwwBesteksAdministratie 14 dagen gratis!