ibis blog

Gemeente Ede en Hoornstra Infrabouw vereenvoudigen projectadministratie met GwwBesteksAdministratie

21 februari 2019

Gemeente Ede en Hoornstra Infrabouw vereenvoudigen projectadministratie met GwwBesteksAdministratie

 

Efficiënt samenwerken

ede logoBinnen de gemeente Ede worden drie nieuwbouwwijken ontwikkeld op de voormalige Kazerneterreinen. Een unieke woonomgeving dichtbij het levendige centrum en schitterende natuur. Hoornstra Infrabouw uit Doesburg heeft op basis van EMVI-criteria de raamwerkovereenkomst gewonnen voor het bouwrijp maken van deze gebiedsontwikkeling. Om de samenwerking en communicatie te vereenvoudigen en efficiënt te laten verlopen heeft Gemeente Ede in het bestek opgenomen dat de administratie digitaal dient te worden verwerkt met behulp van GwwBesteksAdministratie. “De Kazerneterreinen is voor Ede een groot meerjarig project met veel deelopdrachten”, zegt Victor Waterreus, directievoerder UAV van het ingenieursbureau van Ede. “Daarbij kun je met digitaal administreren kostbare tijd besparen, fouten minimaliseren en op een transparante wijze met elkaar samenwerken.”

Weekrapporten en termijnstaten

logo_animatie_calloutVoor Hoornstra Infrabouw is het bouwrijp maken van de Kazerneterreinen in Ede, de eerste ervaring met GwwBesteksAdministratie. “Ik vind het een pragmatisch programma dat volledig is afgestemd op het administreren van infrastructuurprojecten volgens de RAW-systematiek”, vertelt Sjon van Kruijsbergen, werkvoorbereider en calculator bij Hoornstra. Een belangrijk voordeel is dat wij daarmee eenvoudiger alle uitgevoerde werkzaamheden kunnen registreren in weekrapporten en daarop gebaseerde termijnstaten sneller kunnen factureren. Maar ook de mogelijkheden om foto’s ter verduidelijking toe te voegen via de app en documenten digitaal te ondertekenen. Wij maken veel deelopdrachten zelf aan en krijgen dankzij de realtime beschikbaarheid van die informatie snel feedback en goedkeuring van de Gemeente Ede. Het programma versnelt zowel de verwerking als doorlooptijd van onze projectadministratie.”

Minder communicatie en fouten

"GwwBesteksAdministratie helpt Gemeente Ede om projecten op uniforme wijze directer te managen”, vervolgt Waterreus. “Omdat alle benodigde informatie altijd en overal digitaal beschikbaar is hoeven we minder te communiceren en worden er minder fouten gemaakt in vergelijking met handmatig ingevulde weekrapporten. Digitaal samenwerken levert gemeente Ede tijdens dit project zo’n 20 tot 25% aan tijdsbesparing op, verwacht ik. Verder helpt de software ons te leren van uitgevoerde deelopdrachten en daarvoor benodigde extra werkzaamheden, bij de goedkeuring en controle van nieuwe deelopdrachten”. “Bij Hoornstra is de besparing op kantoor groter dan op de bouwplaats, omdat wij geen papier rapporten meer hoeven in te voeren”, vervolgt van Kruijsbergen. “Door onze positieve ervaringen in Ede gebruiken wij GwwBesteksAdministratie inmiddels al voor meer projecten.”

Ook de gemakken van GwwBesteksAdministratie ervaren?

Probeer GwwBesteksAdministratie 14 dagen gratis!