ibis blog

Blitta calculeert eenvoudiger en sneller met IBIS-TRAD

12 oktober 2018

Blitta calculeert eenvoudiger en sneller met IBIS-TRAD

Kortere bouwtijd met prefab geveloplossingen

Logo_Blitta5949Blitta Gevelsystemen is een toonaangevende fabrikant en totaalleverancier van aluminium gevels voor de utiliteits- en woningbouw. In 1874 gestart als smederij, is het bedrijf uitgegroeid tot een creatieve meedenker en ontwikkelaar van innovatieve geveloplossingen voor de grote en middelgrote bouwbedrijven. Enkele bekende projecten zijn het Centraal Station en Science Park in Amsterdam, IBG-DUO gebouw in Groningen, Hoog Catharijne Utrecht en het Provinciehuis, Cadiz en Parktoren in Antwerpen. “Gevels worden een belangrijkere en slimmere interface tussen een gebouw en zijn omgeving uit het oogpunt van duurzaamheid”, zegt verkoper binnendienst en calculator Marcel Creemers. “Daarom denken wij graag met onze klanten mee om voor hun projecten duurzamere en kostenefficiëntere oplossingen te ontwikkelen, te produceren en te helpen installeren. De kosten daarvan berekenen wij met een combinatie van software voor aluminiumkozijnen en IBIS-TRAD”.

Parktoren-antwerpen-gevelsystemen-blitta 2Parktoren in Antwerpen

Eenvoudig, snel en uniform calculeren 

Creemers werkt inmiddels zo’n negen jaar bij Blitta en calculeert met drie collega’s alle projecten voor klanten. “Wij gebruiken al tientallen jaren specialistische software voor het calculeren van alle kosten gerelateerd aan de aluminium profielen en verbindingen van onze kozijnen en andere gevelelementen. Daar werd vroeger een calculatie van alle andere kosten aan toegevoegd, gemaakt in Excel. Omdat wij het calculeren eenvoudiger en sneller wilden maken en meer uniformiseren, zijn wij acht jaar geleden op zoek gegaan naar een bouwbreed te gebruiken calculatieprogramma. Na gesprekken met de verschillende aanbieders daarvan hebben wij voor IBIS-TRAD gekozen. Vooral de eenvoudig te gebruiken meetstaten voor het berekenen van alle hoeveelheden en het overzichtelijke middelenbestand zijn voor ons belangrijke functionaliteiten. Verder heb ik bij een eerdere werkgever al naar tevredenheid met IBIS-TRAD gewerkt en werken veel klanten er eveneens mee.”  

Fouten voorkomen

“IBIS-TRAD helpt ons ook calculatiefouten te voorkomen, omdat wij met een uitgebreide moederbegroting en  gekoppelde begrotingsregels werken, waardoor we veel minder gegevens hoeven in te voeren dan voorheen. Verder attendeert het programma je automatisch op vergeten onderdelen en kunnen wij eenvoudig projecten van collega’s overnemen als dat nodig is. Een ander voordeel is de uitwisselbaarheid van alle informatie met bouwbedrijven. Omdat er veel met IBIS-TRAD werken, kunnen wij een meetstaat snel afprijzen en bij sommige projecten zelfs op basis van een ‘open begroting’ met klanten samenwerken. Wij gebruiken veel functies van IBIS-TRAD intensief en ervaren dat het programma steeds gebruiksvriendelijker wordt. Een onderdeel dat wij nog niet gebruiken maar de komende jaren belangrijk gaat worden, is hoeveelheden uittrekken en calculeren vanuit een BIM. Daarmee is zowel nog meer tijd te besparen als de kans op fouten verder te verkleinen.” 

Download IBIS-TRAD product leaflet