ibis blog

Wat is er nieuw in GwwBesteksAdministratie?

23 mei 2017

Wat is er nieuw in GwwBesteksAdministratie?

 

Correctieboekingen

Als er fouten worden ontdekt in weekstaten die al zijn afgesloten en gefactureerd, is het nu mogelijk om correcties op te voeren in een volgende weekstaat. Bij iedere productie die in het verleden is ingevoerd, kan een correctie worden ingevoerd. De correctie wordt dan in de lopende termijn verrekend.

raw bestek

Kopiëren van een project

Wanneer het projectoverzicht in de 'lijst-modus' staat, zal nu een  nieuwe knop "Kopie" aanwezig zijn. Als de knop gebruikt wordt, zal het actieve project in de lijst worden gekopieerd met de toevoeging (1), (2), (3), etc. aan de omschrijving.

 raw bestek

Gesloten project terug in uitvoering

Als een project eenmaal was afgesloten, kon er behalve in de weekrapporten en de extra declaraties in de staat van afrekening, geen wijziging meer worden aangebracht. Nu is het mogelijk om een project weer terug in de uitvoeringsfase te brengen. Hiervoor is een knop "Heropenen" aanwezig in het projectenoverzicht. De knop is alleen zichtbaar als het overzicht in de lijst-modus staat.

 

raw bestek

Filteren op projecten

Wanneer het overzicht veel projecten in zich heeft, kan het lastig zijn om snel het gewenste project te selecteren. Daarvoor is nu een filteroptie aanwezig waarmee op vijf verschillende projecteigenschappen gefilterd kan worden, zoals bijvoorbeeld projectnaam en/of opdrachtgever.

 raw bestek

Handmatig ophoogpercentage

Overschrijdingen van hoeveelheden worden verrekend met behulp van het Ophoogpercentage, dat automatisch wordt vastgesteld op basis van de Algemene Kosten en Winst & Risico. 
Het is nu ook mogelijk om de automatische berekening uit te zetten en een handmatig ophoogpercentage in te vullen.

 raw bestek

Externe gebruikers uitnodigen

In GwwBesteksAdministratie is het al langer mogelijk om collega's uit te nodigen in een project. Vanaf nu is het ook mogelijk om externe gebruikers aan een project toe te voegen. 

 raw bestek

Nieuw rapport deelopdrachten overzicht in RAW-bestek.

De RaamOvereenkomst heeft in GwwBesteksAdministratie een nieuw rapport gekregen. Op basis van een ingegeven kalenderjaar, wordt een overzicht samengesteld van alle 'normale' DeelOpdrachten met een datum aanvang plus alle DeelOpdrachten op basis van regie met een datum oplevering in dat kalenderjaar.

De Bijdrage RAW-Systematiek die op het rapport wordt vermeld, is de bijdrage die aan het CROW voor dat kalenderjaar verschuldigd is over alle uitgevoerde deelopdrachten van het RAW-bestek.

raw bestek

Vermelding van goedkeuring op de termijnstaat

Wanneer in een project gebruik wordt gemaakt van digitale goedkeuring van termijnen, zal nu, na goedkeuring, op de termijnstaat afgedrukt worden door wie en wanneer de termijn is goedgekeurd.

 Meer weten over GwwBesteksAdministratie?  
Download onze productleaflet