ibis blog

Vitesse beheert multifunctionele accommodatie met IBIS-MAIN voor het MJOP

23 november 2017

Vitesse beheert multifunctionele accommodatie met IBIS-MAIN voor het MJOP

Trainen en talent ontwikkelen 

De Arnhemse eredivisie-voetbalclub Vitesse heeft begin 2013 een nieuwe multifunctionele accommodatie op het Nationaal Sportcentrum Papendal in gebruik genomen. Een gebouw dat de eenheid binnen Vitesse uitstraalt en sindsdien één van de fundamenten is voor die club. Met als belangrijkste functies moderne trainingsfaciliteiten bieden voor hun selectie en het ontwikkelen van jong talent. "Wij beschikken hier over een gebouw met vier lagen en een totale oppervlakte van 4800 m2, omringd door vijf voetbalvelden", vertelt facility manager Luc Gerritsen. "Om onze trainingsaccommodatie in een topconditie te houden zijn wij op zoek gegaan naar een programma voor het begroten en plannen van het meerjarenonderhoud (MJOP). De selectie en implementatie daarvan is als onderdeel van een stageopdracht uitgevoerd."

 mjop

 

Gebruiksvriendelijkheid MJOP-software doorslaggevend

Na een verkenning en vergelijking van het aanbod heeft Vitesse de twee meest geschikte programma's voor vastgoedbeheer enkele weken intern uitgeprobeerd en op basis daarvan voor IBIS-MAIN gekozen. "Het doorslaggevende criterium voor onze softwarekeuze was de gebruiksvriendelijkheid, omdat het een ondersteunende tool is waarmee wij niet dagelijks werken", vervolgt Gerritsen. "Verder heeft ook de prestatie-/prijsverhouding meegespeeld en het feit dat IBIS-MAIN via de cloud te gebruiken is, omdat wij hier met een aantal 'thin-clients' werken". Wat functionaliteit betreft is Vitesse geen doorsnee gebruiker. Behalve het gebouw beheren zij in IBIS-MAIN ook diverse installaties, waaronder veldverwarming, een therapie bad met bewegende band op de bodem, een restaurant en medische faciliteiten.

Onderbouwing reserveringen en investeringen

Na het invoeren van alle onderhoudsposten en -informatie als uitgangssituatie heeft Gerritsen een onderhoudsbegroting en -plan voor 20 jaar opgesteld. "Het belangrijkste doel waarvoor wij IBIS-MAIN hebben aangeschaft is het onderbouwen van de benodigde onderhoudsreserveringen en investeringen. Zowel richting het bestuur als onze accountant. Terugkijkend op een aantal jaren ervaring heeft het programma ons waardevolle inzichten gebracht voor de besluitvorming over het periodieke onderhoud. Verder ziet de accountant dat wij op een professionele wijze met vastgoedbeheer bezig zijn, wat hoort bij een profclub. De komende jaren gaan wij in samenwerking met Ibis het gebruik van IBIS-MAIN verder uitbreiden met het uitvoeren van conditiemetingen, voor het actualiseren van onze onderhoudsinformatie."

Meer informatie over IBIS-MAIN? Download de productleaflet!