ibis blog

Veiliger online werken met 2-factor authenticatie

23 May 2019

Veiliger online werken met 2-factor authenticatie

Het gebruik van cloud-software blijft met dubbele cijfers groeien naar dit jaar wereldwijd ruim $ 200 miljard, volgens Gartner. Met name omdat het de flexibiliteit en schaalbaarheid van organisaties vergroot, waarin Nederland voorop loopt. Om het werken in de cloud beter te beveiligen kunt u gebruik maken van 2-factor authenticatie. Hoe werkt dat, wat zijn de voordelen ervan en hoe gaat Ibis hiermee om?

Multi-factor authenticatie

Multi-factor authenticatie is het proces waarbij met meerdere methoden wordt gecontroleerd of iemand online software en services mag gebruiken. Die methoden zijn de bekende combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, een code die via sms of Whatsapp naar iemands telefoon wordt gestuurd en biometrische kenmerken, zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Omdat er geen perfecte authenticatie bestaat, gaan steeds meer organisaties twee methoden gebruiken, oftewel 2-factor authenticatie. 

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van 2-factor authenticatie is de aanzienlijk kleinere kans dat iemand ongeoorloofd toegang krijgt tot online software en informatie. Dan moet diegene zowel beschikken over de gebruikersnaam en wachtwoord combinatie, als het tweede kenmerk. Een ander voordeel is het kunnen voldoen aan de interne policies voor informatiebeveiliging. In reactie op het toenemend aantal pogingen om bedrijfsinformatie te bemachtigen, conformeren namelijk steeds meer organisaties zich aan de ISO 27001.

Keuzevrijheid

Ibis-cloud klanten kunnen zelf kiezen of ze willen werken enkelvoudige of 2-factor authenticatie. Verder is er ook nog de keuzevrijheid tussen een code ontvangen via sms, Whatsapp of email. Met inmiddels meer dan 150 klanten en 2000 gebruikers is online werken duidelijk de toekomst. Daarbij werken wij nauw samen met Microsoft, die alle informatie gegarandeerd in een West-Europees datacenter opslaat. Verder zijn wij zelf ook ISO 27001 gecertificeerd, waardoor iedereen met de grootst mogelijke zorgvuldigheid omgaat met klant- en bedrijfsinformatie. 

linkedin logo rood hubspot                                                       Jeroen vd Laar

Jeroen van de Laar, managing partner bij Ibis software (onderdeel van Brink Groep).

Neem contact met ons op!