ibis blog

Vastgoedinformatie integreren en verrijken voor assetmanagement en big data

27 August 2019

Vastgoedinformatie integreren en verrijken voor assetmanagement en big data

Ibis laat op het CorporatiePlein 2019 zien hoe corporaties en andere vastgoedbezitters beschikbare informatie ketenbreed kunnen hergebruiken voor assetmanagement en big data-toepassingen. Om aan die behoefte te voldoen is het productenportfolio van Ibis, wat vele woningcorporaties kennen van IBIS-MAIN nu uitgebreid met de software van Luxs Insights. Daarvoor is het veelgebruikte IBIS-MAIN aanbod uitgebreid met software van Luxs.

“Woningcorporaties zijn intensief bezig met het digitaliseren van hun vastgoedbezit op basis van 2D- en 3D-gebouwmodellen. We zien nu ook dat het digitaliseren van het vastgoedbezit samenkomt met de vraag om alle beschikbare vastgoeddata te bundelen en inzichtelijk te maken voor Assetmanagement toepassingen. ”, vertelt Alex van der Leer, senior accountmanager van Ibis. “In onze visie liggen de komende jaren de grootste uitdagingen en kansen bij het integreren en slimmer benutten van alle vastgoeddata om zodoende de juiste strategische keuzes te maken.”

Behalve voor de meerjarenbegroting en NEN-2580 rapportages hebben corporaties ook behoefte aan managementinformatie voor benchmarking met statistieken en het verbeteren van de samenwerking met partners. Daarvoor is het noodzakelijk dat data uit verschillende bronnen steeds eenvoudiger toegepast kan worden. We zien ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence sterk groeien. Inspecties zijn tegenwoordig uit te voeren met behulp van sensoren en drones en de ontwikkelingen op het gebied van beeldherkenning en het digitaliseren op basis van foto en videomateriaal neemt langzaam een vlucht. De uitdaging zal liggen om ook deze data weer eenvoudig in te lezen in diverse systemen.  

Ibis anticipeert op de big data-behoeften en -toepassingen van corporaties door het bekende aanbod van IBIS-MAIN en BIM-tools uit te breiden met de software en diensten van Luxs. “Ibis en Brink Groep hebben deze zomer geïnvesteerd in een participatie in het bedrijf Luxs, om het integreren, valideren en visualiseren van vastgoeddata uit steeds meer bronnen mogelijk te maken, vervolgt van der Leer. “Op CorporatiePlein 2019 laten wij daarvan zowel de mogelijkheden als eerste toepassingen zien.”

Logo-Luxs-retinaLogo Ibis

Meld je hier aan