ibis blog

Twee mooie voorbeelden van vastgoedbeheer met IBIS-MAIN bij gemeenten

10 augustus 2017

Twee mooie voorbeelden van vastgoedbeheer met IBIS-MAIN bij gemeenten

Gemeenten zijn volop bezig het vastgoedbeheer te professionaliseren en efficiënter te organiseren. Hieronder twee voorbeelden van de voordelen en waarde die IBIS-MAIN daaraan kan toevoegen. Afhankelijk van de wensen en het ICT-beleid zowel op een eigen server als laagdrempelig via de cloud te gebruiken en eenvoudig te integreren met facility management software.

Financiële verrassingen voorkomen

Heerhugowaard Sport NV beheert voor de gemeente Heerhugowaard zo'n 23 sportaccommodaties, variërend van grote complexen tot kleine gymnastiekzalen. Met een totale onderhoudswaarde van ongeveer 25 miljoen Euro in 25 jaar. "Om als eindverantwoordelijke grip te houden op alle benodigde onderhoudswerkzaamheden, had ik behoefte aan een managementtool voor het budgetteren en  plannen van meerjarig onderhoud", zegt directeur Adri van Excel. "IBIS-MAIN helpt mij om financiële verrassingen te voorkomen en beter onderbouwde gesprekken te voeren met onze opdrachtgever. Afhankelijk van de beschikbare budgetten kunnen zij beslissen om tijdelijk minder onderhoud uit te voeren, of te consolideren in renovatie- of verbouwingsplannen. IBIS-MAIN maakt de gevolgen daarvan voor alle betrokkenen inzichtelijk en rekent ook alternatieve scenario's snel door." 

vastgoedbeheer

Vastgoedbeheer eenvoudiger via de cloud

Gemeente Zutphen is begin 2016 overgestapt naar het werken met IBIS-MAIN in de cloud, om het vastgoedbeheer verder te vereenvoudigen. "Wij werken al ruim acht jaar met IBIS-MAIN vanwege de gebruikersvriendelijke interface, vergaande flexibiliteit in het gebruik, uitgebreide functionaliteit en inzichtelijke rapportages", zegt Dirk Punt, bouwkundig medewerker vastgoedbeheer bij de Gemeente Zutphen. "IBIS-MAIN via de cloud biedt als belangrijk voordeel dat je altijd over de laatste softwaremogelijkheden beschikt, zonder dat je als gebruiker omkijken hebt naar ICT-resources. Verder werken wij ook nog met IBIS4Inspecties, om alle onderhouds-inspecties direct digitaal op een iPad in te voeren en via de cloud te synchroniseren. Daarmee voorkomen wij dubbel werk, namelijk eerst op papier registreren en daarna handmatig invoeren, terwijl het tevens de kans op fouten verkleint. Met dit soort verbeteringen slagen wij erin met dezelfde mensen meer werk te verrichten, tegen lagere kosten."

Meer informatie over IBIS-MAIN? Download de productleaflet!