ibis blog

Slimme import en export van Vabi Assets Energie naar IBIS-MAIN

22 oktober 2018

Slimme import en export van Vabi Assets Energie naar IBIS-MAIN

Woningen verduurzamen

In het convenant huursector is afgesproken dat corporatiewoningen vanaf 2020 gemiddeld energielabel B moeten hebben. Om daaraan te voldoen, is het verduurzamen van woningen momenteel een strategisch aandachtspunt voor alle corporaties en de belangrijkste reden voor veel renovatieplannen. Ibis en Vabi spelen daarop in door de plannen voor het verduurzamen van corporatiewoningen eenvoudiger te kunnen samenstellen en begroten, via een slimmere export van Vabi Assets Energie informatie en import in IBIS-MAIN.

vabi ibis-main

Exporteren en importeren

Veel woningcorporaties gebruiken de Vabi Assets Energie-software voor het inventariseren van hun woningvoorraad en besluitvorming over noodzakelijke verduurzamingsmaatregelen. Deze data is standaard al te exporteren naar Excel voor gebruik in complementaire programma's als IBIS-MAIN. Om het exporteren en importeren sterk te vereenvoudigen en minder foutgevoeliger te maken, hebben Ibis en Vabi een slimmere werkwijze ontwikkeld. Deze zorgt er onder andere voor dat alle uit te voeren verduurzamingsmaatregelen voor honderden of duizenden woningen direct aan de juiste complexen worden toegekend en correct worden gecodeerd.

Instructievideo

Ibis en Vabi werken al jarenlang samen om het gebruik van elkaars software bij corporaties te ondersteunen en te verbeteren op basis van de gebruikerswensen. Hoewel de nieuwe werkwijze het export- en importproces aanzienlijk vereenvoudigt, moeten vastgoedbeheerders natuurlijk nog wel zelf beslissen wat de impact is van de gekozen verduurzamingsmaatregelen op hun verdere meerjarenplanning. Hoe het slim exporteren en importeren in de praktijk werkt, is tevens te zien in de bovenstaande instructievideo. Uiteraard kun je voor een toelichting ook contact opnemen met onze accountmanagers.

 

Neem contact met ons op!