ibis blog

Online informatiemanagement voor woningcorporaties

23 augustus 2018

Online informatiemanagement voor woningcorporaties

Vastgoedbeheerders en -inspecteurs zullen de komende jaren steeds meer digitaal samenwerken en informatie delen met collega’s. Dat zegt Alex van der Leer van Ibis. Het bedrijf is één van de aanwezige bedrijven op 27 september tijdens CorporatiePlein en wij spraken alvast met hen over hun visie op de bedrijfsvoering van de toekomst.

Volgens Alex neemt het digitaal samenwerken en delen van informatie niet alleen toe, maar zullen corporaties ook steeds meer informatie uit BIM halen. “Daarnaast zullen alternatieve scenario’s voor de onderhoudsbegroting steeds belangrijker worden en krijgen ze een steeds grotere rol binnen de gehele organisatie. Dit heeft als doelstelling de efficiency steeds verder te verhogen en de kwaliteit van het informatiemanagement te verbeteren.”

Woningcorporaties krijgen net als andere organisaties de komende jaren te maken met een volledige digitale transformatie van alle op papier gebaseerde processen,” gaat Alex verder. “Daardoor worden het beschikbaar stellen, veilig toegankelijk maken en managen van informatie steeds belangrijkere taken van de vastgoedbeheerders. Maar ook omdat zij vaker aannemers zullen inhuren voor het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden en gedetailleerder moeten rapporteren naar het corporatiebestuur en de informatie.”

edit-133500

Informatie inzichtelijk maken

Op CorporatiePlein laat Ibis daarom de ‘toekomst zien van informatiemanagement voor woningcorporaties’. Alex: “Door beschikbare vastgoedinformatie uit verschillende bronsystemen te integreren en breder binnen de organisatie toegankelijk te maken, kan iedereen efficiënter werken. Ibis maakt dat eenvoudig mogelijk via de intuïtieve webapplicatie IBIS-MAIN online en integraties met andere systemen. Zoals de module BIM-meetstaten voor het uittrekken van alle benodigde hoeveelheden uit en 3D-model en alle ontwikkelingen die gericht zijn op het faciliteren van volledig online informatie- en vastgoedmanagement.”

“IBIS-MAIN bevat tevens functionaliteit voor het breder binnen de organisatie inzichtelijk maken van alle beschikbare vastgoedbeheerinformatie. Bijvoorbeeld door collega’s via de IBIS-MAIN Viewer, via zelf samen te stellen dashboards, gepersonaliseerd toegang te geven tot informatie die zij regelmatig nodig hebben voor het beantwoorden van vragen. Maar ook om te gebruiken voor verschillende onderhoudsniveaus om de objecten meer of minder gedetailleerd te begroten of te rapporteren.”

Ibis is op CorporatiePlein te vinden op stand 12.                                                  

Bron: CorporatieMedia. Auteur: Johan van den Beld

Probeer IBIS-MAIN 14 dagen gratis!