Digitale transformatie in de bouw

De bouwsector is sinds de financiële crisis onomkeerbaar veranderd. Door het toenemend gebruik van BIM, smartphones en tablets, digitale platformen en 3D-printing, wordt er steeds sneller geïnnoveerd. De komende jaren ligt de grootste uitdaging bij het slimmer samenwerken en communiceren.

Opdrachtgevers, aannemers en andere bouwpartners, moeten projecten in kortere tijd voorbereiden en realiseren. Tegelijkertijd is het belangrijk de kans op fout

en te reduceren, om het rendement voor alle betrokkenen te verbeteren. Software gaat daar een steeds waardevollere bijdrage aan leveren.

Innovatie bij Ibis

Arjan Alberink, de nieuwe productmanager Innovatie van Ibis, gaat proactief inspelen op digitale transformatie in de bouwsector: “innovatie is noodzakelijk voor de continuïteit en concurrentiepositie. Elk bedrijf heeft namelijk een levenscyclus die met nieuwe producten en diensten te verlengen is. Zoals de wijze waarop binnen Ibis met BIM-meetstaten een brug is geslagen tussen onze calculatiesoftware IBIS-TRAD en het snelgroeiend 

gebruik van BIM in projecten. Daarmee helpen wij klanten kostbare tijd te besparen en fouten te voorkomen. Maar ook in te spelen op de cloud computing trend, zodat iedereen efficiënter kan samenwerken, op elke gewenste locatie en tijdstip.”

linkedin logo rood hubspot                                                  Arjan Alberink (2)

Arjan merkt dat veel klanten van Ibis een ‘don’t tell me, show me’ mentaliteit hebben. “Daar helpt de SCRUM-methodiek invulling aan te geven, omdat je na een aantal weken intensief ontwikkelen tastbare resultaten kunt laten zien. Verder vereenvoudigt scrum multidisciplinair en interactief samenwerken, waardoor klanten zich meer betrokken voelen bij nieuwe softwareontwikkelingen.”

Meer weten?