ibis blog

Ibis en KUBUS bundelen krachten voor STABU besteksoftware 

30 maart 2017

Ibis en KUBUS bundelen krachten voor STABU besteksoftware 

Ibis stopt met doorontwikkelen IBIS-STABU en Bouwbestek

Vandaag kondigen Ibis en KUBUS aan hun krachten te gaan bundelen voor het leveren van besteksoftware. Ibis heeft besloten om de doorontwikkeling van hun software voor bestekken zijnde IBIS-STABU en BouwBestek te staken.

Jeroen van de Laar, managing partner bij Ibis: "Wij hebben de afgelopen jaren onze focus verlegd en vinden dat een product voor het schrijven van STABU bestekken niet meer past in het productportfolio. Om onze klanten goed van dienst te zijn is de samenwerking met KUBUS gezocht vanwege hun uitstekende en toekomstbestendige software op dit terrein."

Er is een een overstapregeling tot stand gebracht waarbinnen klanten van Ibis gedurende het gehele jaar 2016 gratis kunnen overstappen naar de basisversie van KUBUS Spexx. Speciaal voor Ibis gebruikers organiseert KUBUS enkele kennissessies met uitleg over de werking van KUBUS Spexx. Men leert in een halve dag hoe een bestek geschreven wordt met KUBUS Spexx. Deze kennissessies vinden plaats in de middag van 12 april en 3 mei aanstaande.

Erik Pijnenburg, directeur KUBUS: "Wij verwelkomen de gebruikers van de besteksoftware van Ibis graag als nieuwe klanten. Onze bestekverwerker KUBUS Spexx zal snel vertrouwd aanvoelen doordat deze veel functies bevat die ook in IBIS-STABU en Bouwbestek aanwezig zijn."

KUBUS Spexx 5 is de opvolger van Kubus Stabu 4 Element en kan gebruikt worden voor alle soorten bestekken. Zowel STABU bestekken als Element bestekken gebaseerd op NL/SfB of NEN2699 zijn mogelijk. KUBUS Spexx ondersteunt het nieuwe Open Specificaties Formaat (OSF) waarmee bestekken onafhankelijk van de gebruikte systematiek uitgewisseld kunnen worden en ook catalogi aangeboden kunnen worden zoals KOMO doet voor haar specificaties aansluitend op beoordelingsrichtlijnen.

Gebruikers van Ibis ontvangen op korte termijn een brief met de mogelijkheden.

Meer informatie?

Neem contact op met ons