ibis blog

Brink Kostenbestand Infra vereenvoudigt en versnelt ramingen en calculaties

28 september 2018

Brink Kostenbestand Infra vereenvoudigt en versnelt ramingen en calculaties

Tijd besparen

Brink Kostenbestand Infra is een nieuw product van Ibis om het ramen en calculeren van infrastructuurprojecten met GwwCalc te vereenvoudigen en te versnellen. Met als doel opdrachtgevers, ingenieursbureaus en aannemers veel tijd te helpen besparen bij het inrichten en dagelijks gebruik. Brink Kostenbestand Infra bevat namelijk als aanvulling op een eigen indeling en detaillering alle werkzaamheden op basis van de RAW-hoofdcodes en actuele marktprijzen, om zowel snel als betrouwbaar projectramingen en -calculaties te maken. Daardoor is het niet meer nodig veel informatie zelf op te zoeken en in te typen, terwijl uitzonderingen en aanvullingen op de aanwezige basisinformatie makkelijk zijn toe te voegen.

Eerder en completer inzicht in kostenconsequenties

Brink Kostenbestand Infra helpt opdrachtgevers en hun ingenieursbureaus tevens eerder inzicht te krijgen in de kostenconsequenties van nieuwe projectvoorstellen en ontwerpkeuzes (voor haalbaarheidsstudies en kredietramingen). Als een wethouder bijvoorbeeld vraagt wat de renovatie van een weg of kunstwerk kost, is die vraag met behulp van GwwCalc en Brink Kostenbestand Infra na enkele drukken op de knop al te beantwoorden. Met als belangrijk voordeel versnelling en hogere betrouwbaarheid van de bestuurlijke besluitvorming aan het begin van projecten. 

Betrouwbaarheid verbeteren of second opinion

Het Brink Kostenbestand Infra is ook nog te gebruiken om de betrouwbaarheid van kostenramingen en -calculaties te verbeteren, of een ‘second opinion’-berekening voor het beoordelen van aanbestedingen.

Alle inbegrepen prijzen worden jaarlijks door Ibis geactualiseerd, rekening houdend met bruto kortingen, wat alle gebruikers ervan kostbare tijd bespaart. Indien nodig is het mogelijk een kostenexpert van Brink Management & Advies in te schakelen, als de eigen personeelscapaciteit ontoereikend is. Of voor het uitvoeren van genoemde second opinion. Dankzij de bekendheid met het Brink Kostenbestand Infra is die ondersteuningsbehoefte snel in te vullen.

Meer interesse in het Brink Kostenbestand Infra? Ons sales team vertelt je graag meer!

Neem contact met ons op!