ibis blog

Bouw7 vereenvoudigt en versnelt projectadministratie met IBIS-TRAD

29 januari 2019

Bouw7 vereenvoudigt en versnelt projectadministratie met IBIS-TRAD

logo-bouw7-small-2

 

Bouw7, gespecialiseerd in software voor bouwmanagement via de cloud, vereenvoudigt en versnelt het administreren van de bouwproductie via het importeren van begrotingsregels uit IBIS-TRAD. Dat levert aannemers tijdbesparing op tijdens de werkvoorbereiding en real-time inzicht in de voortgang van projecten, waardoor er sneller is bij te sturen. Onder andere de Vos Groep in Rosmalen en bouwbedrijf Firm Constructions in Nederhorst den Berg werken al met de combinatie van bouw7 en IBIS-TRAD.   

Tijdbesparing werkvoorbereiding

Bouw7 levert een complete softwareoplossing in de vorm van een mobiele- en webapp voor o.a. de planning, materiaal/afval, urenregistratie, offertes en facturatie van bouwprojecten. “Onze samenwerking met Ibis levert alle gezamenlijke klanten allereerst tijdbesparing op bij de werkvoorbereiding, omdat vanuit IBIS-TRAD ingelezen begrotingsregels te benutten zijn tijdens het plannen van projecten”, zegt consultant en partnermanager Hielke Rijpstra van bouw7. “Maar ook voor het bestellen van alle benodigde materialen en leveringen daarvan te vergelijken met de begrote aantallen”. 

Real-time projectinzicht

“De grootste synergie van onze samenwerking zit hem in het verminderen van de administratielast voor uitvoerders”, vervolgt Rijpstra. “Na het automatisch importeren van alle begrotingsregels uit IBIS-TRAD in onze software, kunnen zij de gewerkte uren en gebruikte materialen op hun bouwplaats direct afboeken op de bijbehorende bewakingscodes. Dat bespaart tijd en biedt zowel de uitvoerders als het administratieve personeel op kantoor real-time inzicht in de voortgang van projecten. Met als resultaat dat men eerder kan ingrijpen als er iets dreigt mis te gaan, zodat de faalkosten dalen en bouwprocessen te optimaliseren zijn”.

 overzicht bouw7

Snellere facturatie en feedback

“Een ander belangrijk voordeel van de samenwerking met Ibis is het feit dat onze klanten dankzij het direct afboeken van hun productie en verbruikte materialen op de begrotingsregels sneller kunnen factureren”, aldus Rijpstra. “Dat helpt natuurlijk de liquiditeitspositie te verbeteren. Tenslotte kunnen de uitvoerders hun calculatiecollega’s veel sneller feedback geven over de nauwkeurigheid van begroten, in vergelijking met alle actuele bestedingen. Daardoor ontstaat een real-time projectbewaking, in plaats van achteraf leren van de nacalculatie.

Efficiëntie verhogen en foutkans verkleinen

“Bouw7 is net als Ibis al jarenlang gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van software voor de bouwsector”, zegt Sjoerd Wiersma, commercieel manager van Ibis. “Door beschikbare kostenposten uit IBIS-TRAD in te lezen in de administratieve software van bouw7 kunnen onze gezamenlijke klanten hun efficiëntie verder verhogen en de foutkans verkleinen. Behalve dat bouw7 en Ibis volledig complementaire software leveren, hebben we ook een overeenkomstige visie over het vereenvoudigen van administratieve processen in de bouw via cloud-gebaseerde software.” 

Download de IBIS-TRAD productleaflet