We Calculate begroot met Ibis Calculeren voor Infra Expert

Calculator en projectmanager Fred Huibers is met een aantal ervaren zelfstandige calculatoren het bedrijf We Calculate gestart. Samen helpen ze aannemers en opdrachtgevers om projecten in de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) voor een scherpe prijs te begroten. Dat kan dankzij de combinatie van veel kennis en ervaring en de software Ibis Calculeren voor Infra Expert.

Ervaring, focus en software 

We Calculate is gespecialiseerd in alle GWW-projecten, zowel onder als boven het maaiveld en ook kunstwerken en sloopwerkzaamheden. “Wij zijn aannemers van calculatiewerk tegen een vaste prijs”, zegt Huibers. “Dus geen uurtje factuurtje, maar projectcalculaties maken voor een scherpe prijs. Momenteel werken wij met een team van drie calculatoren, twee tekenaars en een inkoper. Gemiddeld slagen wij erin om voor onze opdrachtgevers twintig tot vijfentwintig procent te besparen op de calculatiekosten voor een project. Dat kan dankzij onze jarenlange kennis en ervaring, de focus op projectcalculaties en het benutten van professionele calculatiesoftware. Hoewel wij ervaring hebben met en beschikken over meerdere programma’s, werk ik sinds vorig jaar zelf met Ibis Calculeren voor Infra Expert van Brink.”
 

meten in 2d en 3d 

“Meuva, Schotte en Oranje werkten tot 2021 met verschillende softwareprogramma’s”, zegt Stapel. “Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste software om onze processen meer te kunnen uniformiseren. Dat is voor onze backoffice het 4PS ERP-systeem geworden en voor het maken van projectbegrotingen Ibis Calculeren voor Infra. Beide bedrijven zijn toonaangevende leveranciers in onze markten. Behalve dat die programma’s het beste voldoen aan onze eisen en wensen, kunnen wij informatie uit de begrotingen nu eenvoudig inlezen in 4PS en deze gebruiken voor projectbewaking, groepsbrede resourceplanning en risicoanalyses. Dat geeft ons een veel beter inzicht in mogelijke bottlenecks.
Ibis Calculeren voor Infra
 

verschillende prijzenboeken en kostenbestand

“Een andere voordeel van Ibis Calculeren voor Infra Expert is het kunnen werken met een onbeperkt aantal prijzenboeken, omdat wij vaak voor terugkerende klanten en partners werken”, vervolgt Huibers. “Bij andere calculatiesoftware kan dat niet. Ook het Brink Kostenbestand Infra vereenvoudigt ons calculatiewerk. Zowel het kunnen werken met verschillende prijzenboeken als het marktconforme kostenbestand zijn in deze tijd met sneller veranderende prijzen extra waardevol. Verder kun je goed volgens de laatste RAW-systematiek werken en RSX-bestanden inlezen en omzetten naar inschrijfstaten. Samengevat helpt Ibis Calculeren voor Infra Expert ons om efficiënter en sneller projecten te calculeren en tevens onze activiteiten uit te breiden richting het specificeren van projecten.”

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!

 

Josefine
Voor informatie en advies

Vraag het aan Josefine

administratie@ibis.nl 010 237 01 00