Vlaander Groep kan snel calculeren met actuele prijzen

Vlaander Groep is een middelgrote bouwonderneming gespecialiseerd in renovatie, onderhoud, aanbouw en verbouw. Met Ibis Calculeren voor Bouw kan dit familiebedrijf snel en met actuele prijzen projectaanvragen begroten. Hier vertelt calculator, werkvoorbereider en projectbegeleider Maikel Krans zijn praktijkervaringen.

allround partner voor aanpassingen en uitbreidingen

WhatsApp Image 2021-03-04 at 16.10.23“Vlaander Groep heeft zich bewust gespecialiseerd in het realiseren van aanpassingen en uitbreidingen van woningen, bedrijfspanden, scholen en andere gebouwen”, vertelt Krans. “Een toenemend gedeelte daarvan wordt in onze productiehal prefab gebouwd en binnen één of enkele dagen op locatie opgeleverd, waaronder ook complete mantelzorgwoningen en B&B’s. Alle projecten worden hier al ruim tien jaar gecalculeerd met IBIS-TRAD en sinds kort met de opvolger daarvan, Ibis Calculeren voor Bouw. Onze belangrijkste redenen voor deze keuze zijn de uitgebreide functionaliteit, het gebruiksgemak en het feit dat Brink het programma voortdurend blijft uitbreiden en verbeteren.”
 

Eenvoudig prijzen actualiseren

Een waardevolle functionaliteit van Ibis Calculeren voor Bouw voor Vlaander Groep is het snel kunnen actualiseren van alle prijzen. “Wij gebruiken bij het calculeren de prijzenboeken van leveranciers, zoals van Jongeneel, de Hoop, Jager Tolhoek en de Technische Unie”, vervolgt Krans. “Momenteel veranderen de materiaalprijzen echter zo vaak dat wij alle prijzenboeken elke maand updaten. In Ibis Calculeren voor Bouw is dat letterlijk met enkele drukken op de knop te realiseren. Behalve dat nieuwe projecten daarna weer met de juiste prijzen te calculeren zijn, is het ook eenvoudig om eerder gemaakte begrotingen te actualiseren. Het eenvoudig kunnen actualiseren van de prijzenboeken bespaart mij zo’n 5 tot 10% aan calculatietijd”.“


2D meten

“Afhankelijk van het type project calculeren wij zowel traditioneel als volgens de elementen- methode”, aldus Krans. “In prefab projecten is namelijk meer gestandaardiseerd dan bij een aanbouw of uitbreiding die wij op locatie bouwen. Een andere tijdbesparende functie van Ibis Calculeren voor Bouw is het kunnen meten van de benodigde materiaalhoeveelheden in 2D PDF’s. Maar ook het eenvoudig kunnen hergebruiken van artikelinformatie uit calculaties voor het inkopen bij leveranciers tijdens de werkvoorbereidingsfase. Daarmee voorkomen wij zowel het dubbel invoeren van artikelen en hoeveelheden, als de kans op het maken van fouten.”

deskundige ondersteuning

Behalve software die correct werkt en regelmatig wordt uitgebreid, is het ook belangrijk om een leverancier te hebben waarbij je terecht kunt met vragen”, zegt Krans. “De functie voor het snel updaten van de prijzenboeken zat bijvoorbeeld al in onze software, maar heb ik pas ontdekt na overleg daarover met de helpdesk van Brink. Zo blijft het programma mij nog steeds in positieve zin verrassen. Wat ik ook prettig vind is dat je jarenlang met dezelfde mensen contact hebt die over veel kennis en ervaring met calculeren in de bouw beschikken. De komende tijd gaan wij nog informatie uit de calculaties hergebruiken in ons ERP-systeem, om verder te digitaliseren. Ook daarmee heeft Brink al veel praktijkervaring.”

 
Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!
Yasper
Voor hulp en advies

Vraag het aan Joy

j.wansleeben@brink.nl 010 237 01 00 Ik heb nu een vraag