OSB projectadvies calculeert voor aannemers en opdrachtgevers

Cees Oosterom ondersteunt vanuit OSB projectadvies in Krimpen aan den IJssel aannemers en opdrachtgevers met het maken van projectbegrotingen. Ibis Calculeren voor Bouw Pro is voor hem belangrijke bedrijfssoftware, waarover hij hier zijn ervaringen vertelt.

One Step beyond 

logo
“Na bijna twintig jaar als mede-eigenaar en directeur-productie van een bouwbedrijf te hebben gewerkt, en daarvoor twaalf jaar als projectleider, calculator en werkvoorbereider, werd het tijd voor een volgende stap. Vanuit OSB projectadvies help ik nu aannemers en opdrachtgevers met het maken van projectbegrotingen en het financieel onderbouwen van hun keuzes en beslissingen. Door eerder de financiële consequenties van ontwerp- en uitvoeringskeuzes te beoordelen, kun je een project optimaliseren om binnen budget te blijven en vervelende verrassingen in de realisatiefase voorkomen. Na de start van OSB projectadvies heb ik direct Ibis Calculeren voor Bouw Pro aangeschaft, omdat ik daar al ervaring mee heb en veel aannemers ermee begroten.”
 

calculeren volgens elementenmethode

Met Ibis Calculeren voor Bouw kun je traditioneel calculeren, volgens de elementenmethode en BIM-gestuurd. “Ik heb de voordelen van begroten volgens de elementenmethode ontdekt tijdens een webinar van Brink en daarna geleerd toe te passen in de cursus die ik bij hen heb gevolgd”, vervolgt Oosterom. “Als je eerst een goede referentiebegroting volgens de elementenmethode samenstelt, kun je daarna eenvoudiger en sneller kostenramingen, bouwdeelbegrotingen en gedetailleerde inschrijfbegrotingen maken. Bij opdrachtgevers gebruik ik Ibis Calculeren voor Bouw zowel voor het inzichtelijk maken van alle kosten met ramingen, als het controleren en vergelijken van de inschrijfbegrotingen van aannemers.”
 

gebruiksvriendelijke software

“Ibis Calculeren voor Bouw is voor mij gebruiksvriendelijke software, waarmee ik op een professionele wijze de dienstverlening van OSB projectadvies kan invullen”, aldus Oosterom. “Die software bevat namelijk uitgebreide en al tientallen jaren bewezen calculatiefuncties, in vergelijking met andere calculatieprogramma’s en zelf samengestelde Excel-sheets. Behalve begroten volgens de elementenmethode zijn de inbegrepen meetstaten om hoeveelheden te bepalen en de uitgebreide kostenbibliotheek voor mij belangrijke redenen geweest om de Pro-versie aan te schaffen. Tenslotte kan ik met Ibis Calculeren voor Bouw makkelijk op projectbasis voor aannemers calculeren omdat veel van hen dezelfde software gebruiken.”

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!

 

Josefine
Voor informatie en advies

Vraag het aan Josefine

administratie@ibis.nl 010 237 01 00