Flexibeler kennis overdragen via consultancy en training

COVID-19 heeft de overdracht van kennis via consultancy en training ingrijpend veranderd. Consultants Wil Koenen en Coen Verleur ervaren dat er een grotere behoefte is ontstaan aan korte online sessies en maatwerk. Door een persoonlijkere aanpak neemt de interactie toe en kan er beter worden ingespeeld op gerichte vragen. Wat zijn de lockdown-ervaringen en waar gaan we naartoe?

uren in plaats van dagdelen

Het afgelopen jaar is er een grote omslag geweest van consultancy op locatie bij klanten en klassikale trainingen, naar online kennisoverdracht en ondersteuning. Door de benodigde reistijden was het voor COVID-19 alleen mogelijk een consultant of trainer in te huren voor dagdelen of hele dagen. Sinds het verplicht werd zoveel mogelijk vanuit huis te werken, is het tevens mogelijk om de beschikbare dienstverlening voor het gebruik van Ibis Software voor de bouw-, installatie- en infrasector in kortere tijdsblokken te verdelen en online te verzorgen. 

Effectief waarden toevoegen

“Tijdens één of twee uren online ondersteuning kunnen wij effectiever waarde toevoegen bij klanten dan in dagdelen of hele dagen”, zeggen Koenen en Verleur. “Een belangrijke reden daarvoor is het feit dat wij gerichte vragen over het gebruik van softwarefuncties of efficiënter werken kunnen behandelen, waarna klanten de overgedragen kennis direct gaan toepassen. Anders verwoord ervaren wij dat we samen korter op de bal spelen. Om verbeteringen te blijven doorvoeren, worden vaak meerdere korte online sessies ingepland.”
 

combinaties van online en op locatie

Nu de regels versoepelen gaan consultants weer graag naar klanten voor advies, begeleiding en training. Vanwege de ervaren voordelen is online kennisoverdracht blijvend aan het aanbod toegevoegd. “Wij zijn ervan overtuigd dat dienstverlening meer online gaat plaatsvinden. Om daarop in te spelen ontwikkelt Brink een platform voor kennisoverdracht waar klanten vanaf het begin alle informatie kunnen halen. Vanaf elk (mobiel) apparaat en tijdonafhankelijk. Uiteraard blijft het ook mogelijk klassikale trainingen of consultancy op locatie in te plannen

maatwerk

Omdat iedereen het afgelopen jaar meer ervaring heeft opgedaan met digitaal samenwerken, merken Koenen en Verleur dat klanten meer behoefte hebben aan maatwerkondersteuning.
“Er is veel vraag naar kennis over onze nieuwe toepassingen, zoals efficiënt hoeveelheden meten in 2D en hoeveelheden uit een 3D BIM halen. Maar ook over praktische toepassingen zoals werken volgens de elementenmethode met de Brink kostenbestanden en de begroting omzetten naar een hulpmiddel voor projectbewaking. Die kennis delen wij afhankelijk van de wensen op locatie of online.”

 

Consultancy aanvragen?

 
 
Josefine
Voor informatie en advies

Vraag het aan Josefine

administratie@ibis.nl 010 237 01 00