Element Betonbouw calculeert projecten met IBIS-TRAD

Projecten makkelijker en sneller calculeren

logo EBB-01Element Betonbouw in Nieuwkuijk is gespecialiseerd in het realiseren van betonwerken. Na jarenlang voor aannemers te hebben gewerkt zijn Paul Bertens en Maurice Gallé samen een bedrijf gestart en zich gaan richten op het aanleggen van betonnen funderingen, kelders, vloeren, wanden en andere gebouwonderdelen. “Wij richten ons vooral op de ruwbouwfase van utiliteitsbouwprojecten, omdat wij daar de meeste waarde kunnen toevoegen”, vertelt Bertens. “Momenteel zijn wij onder andere bezig met de fundering voor een nieuw hotel op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. De eerste projectcalculaties maakten wij op basis van ervaring in een zelf samengestelde spreadsheet. Omdat wij echter steeds meer aanvragen kregen en de kosten daarvoor makkelijker en sneller wilden calculeren, zijn wij in 2018 met IBIS-TRAD gaan werken.”

T-poer - verloren kist

Gebruiksgemak en marktpositie

“De belangrijkste redenen waarom wij voor IBIS-TRAD hebben gekozen zijn het gebruiksgemak van die calculatiesoftware en het feit dat wel zo’n 70 tot 80% van de aannemers in onze markt daarmee werkt”, vervolgt Bertens. “Wij hebben bij drie potentiële leveranciers een offerte aangevraagd en van twee een demonstratie gehad, waarna IBIS-TRAD als beste oplossing overbleef. Daar heeft ook de snelle reactie van hun accountmanager met een goede uitleg over alle mogelijkheden aan bijgedragen. Verder hebben zowel ikzelf als Maurice al eerder met IBIS-TRAD in projecten te maken gehad, wat mede onze keuze heeft beïnvloed. Na de levering heeft Ibis nog geholpen bij het inrichten van IBIS-TRAD voor het maken van elementenbegrotingen voor betonwerkzaamheden en samenstellen van onze basisbegroting.”

Sneller professioneel calculeren

“Het grootste voordeel van IBIS-TRAD voor ons bedrijf is de snelheid en professionaliteit waarmee wij offertes voor projectaanvragen kunnen maken. Met behulp van de elementenmethode zijn namelijk eenvoudig de kosten per strekkende meter fundering, of vierkante meter vloer of wand te calculeren. Verder zien onze offertes er professioneel uit voor opdrachtgevers, dankzij de onderbouwing ervan met een complete hoeveelhedenstaat uit IBIS-TRAD. Een ander voordeel is het kunnen aan- en uitzetten van kolommen en rijen om calculatiegegevens duidelijk te presenteren, of onderdelen inzichtelijker te maken. Omdat IBIS-TRAD zo intuïtief te gebruiken is, hebben wij er in de praktijk amper vragen over, maar als wij Ibis toch een keer bellen of mailen reageren ze snel met een antwoord of oplossing.”

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!

Yasper
Voor hulp en advies

Vraag het aan Joy

j.wansleeben@brink.nl 010 237 01 00 Ik heb nu een vraag