CorporatiePlein 23 september 2021:  Vastgoedbeheer vereenvoudigen en verbeteren met kunstmatige intelligentie

Op 23 september vindt CorporatiePlein weer – zoals vanouds – fysiek plaats in Expo Houten. Brink laat op het CorporatiePlein 2021 zien hoe corporaties en andere vastgoedbezitters met data, AI en ML de objectiviteit en kwaliteit van vastgoedbeheer kunnen verbeteren. De nieuwe app ‘Digitale Vastgoedogen’ die deze technieken benut is al succesvol toegepast bij Pré Wonen. Verder helpen de software en diensten van Luxs vastgoeddata uit alle beschikbare interne en externe bronnen eenvoudiger te integreren, te valideren en te visualiseren.

digitale vastgoedogen

Prewonen3P3S-560x374Digitale Vastgoedogen is een app die vastgoedbeheerders helpt om nauwkeurig en snel beschikbare data van vastgoedobjecten te verzamelen en te verwerken tot beslisinformatie. Woningcorporatie Pré Wonen heeft deze app in samenwerking met Brink gebruikt om uit openbare bronnen en objectfoto’s geautomatiseerd data te verzamelen en hoeveelheden te bepalen. Met als belangrijkste voordelen een aanzienlijke tijdsbesparing in vergelijking met handmatige inspecties, een uniforme en objectieve dataverwerking en verhoging van de datakwaliteit voor de meerjarenonderhoudsbegroting.
 

Beter onderbouwde beslissingen nemen 

“Wij investeren flink in geautomatiseerde datacollectie, artificial intelligence en machine learning om woningcorporaties meer inzicht en grip te bieden op hun vastgoedbeheer”, zegt Jeroen van de Laar, Managing Partner van Brink”. “Met als doelstelling hen te helpen beter onderbouwde beslissingen te kunnen nemen over het benodigde planmatig meerjarenonderhoud en bij te sturen op basis van energielabels, scenario's voor verduurzaming, cash flow en andere criteria.”
Digitale Vastgoedogen gebruikt geodata, beeldherkenning en slimme algoritmen om foto’s van gevels nauwkeurig, objectief en snel te vertalen naar relevante vastgoedinformatie. De app kan behalve hoeveelheden ook materialen automatisch herkennen, zoals houten, aluminium en kunststof kozijnen en bijvoorbeeld enkel en dubbel glas. Deze kenmerken voegt een inspecteur nu nog handmatig toe tijdens conditiemetingen. Naarmate de app meer data verzamelt en verwerkt, worden de resultaten daarvan steeds nauwkeuriger en waardevoller voor alle gebruikers van Digitale Vastgoedogen.


Meerwaarde bij MJOB

Op het CorporatiePlein 2021 laat Brink de toegevoegde waarde zien van Digitale Vastgoedogen voor Ibis Calculeren voor Vastgoed, het calculatieprogramma voor de meerjarenonderhoudsbegroting. Dit programma is zowel binnen de eigen corporatie te implementeren, als eenvoudig in de cloud te gebruiken. Brink laat ook zien wat de software en diensten van Luxs kunnen toevoegen aan Ibis Calculeren voor Vastgoed, voor het integreren, valideren en visualiseren van vastgoeddata uit alle interne en externe databronnen.

Ontdek en ervaar het zelf op 23 september op stand 43.
Aanmelden voor Corporatieplein 2021
Yasper
Voor hulp en advies

Vraag het aan Joy

j.wansleeben@brink.nl 010 237 01 00 Ik heb nu een vraag