Brink Software brengt VR-applicatie Vrex naar Nederland en België

Brink Software heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Noorse Virtual Reality-specialist Vixel. Beide partners brengen de VR-applicatie Vrex naar Nederland en Vlaanderen voor het reviewen en samenwerken aan een Bouw Informatie Model (BIM) in een VR-omgeving. Vrex heeft integraties met alle open BIM-platformen, waaronder het door Brink Software geleverde Bimsync.

Virtueel samenwerken in de bouw

Brink Software is al decennialang gespecialiseerd in het leveren van de Ibis-oplossingen voor eenvoudiger en efficiënter samenwerken in de bouw-, infra- en vastgoedmarkt. Via de samenwerking met Vixel, biedt het bedrijf projectteams de mogelijkheid om BIM-modellen op ware grootte in VR te bekijken en te bespreken met alle betrokkenen. Het doel daarvan is eenvoudiger ontwerpcontroles uit te voeren en issues op te lossen die in het open BIM Collaboration Format (BCF) zijn vastgelegd. Alle opgeloste issues worden automatisch weer terug gesynchroniseerd naar het gebruikte BIM-platform.

BIM-gebruik vereenvoudigen

“Met Bimsync vereenvoudigen wij al jarenlang het gebruik van een BIM op kantoor en op de bouwplaats”, zegt Sjoerd Wiersma, Commercieel manager van Brink Software. “Vrex breidt het gebruiksgemak van BIMmen verder uit door klanten in staat te stellen een BIM in VR te bespreken en issues in het open BCF-formaat te registreren om samen op te lossen. Vrex is voor onze BIM-klanten een waardevolle aanvulling op Bimsync.”

Toegang tot Nederlandstalige markt

“Het verheugt ons met Brink Software te gaan samenwerken”, zegt Rune Vandli, CEO van Vixel. “De professionele aanpak en decennialange ervaring van het bedrijf in de AEC-sector bieden Vixel interessante kansen en een sterke uitgangspositie om toegang te krijgen tot de Nederlandse markt. Brink Software is het lokale aanspreekpunt voor alle Nederlandse en Vlaamse klanten van Vrex. Zij kunnen onze cloud VR-oplossing leveren, technisch ondersteunen en indien gewenst ook een gebruikerstraining verzorgen”.

Over Vixel

Vixel is een expert op het gebied van VR in de AEC-markt. Het bedrijf is de ontwikkelaar van Vrex, een krachtig VR-systeem voor het werken met complexe 3D-modellen. Vrex faciliteert het beter samenwerken in projecten en procesverbeteringen door 3D-modellen in een VR-omgeving te ervaren en te gebruiken. Bezoek voor meer informatie www.vrex.no.

 

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!

Yasper
Voor hulp en advies

Vraag het aan Joy

j.wansleeben@brink.nl 010 237 01 00 Ik heb nu een vraag