Preventieve projectbeheersing ontstaat door het gebruik van IBIS4Projects

De bouw van het nieuwe datacenter van Rabobank Nederland in Boxtel is zo snel gerealiseerd dat Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur van Rabobank Nederland, dit bij de opening ‘het wonder van Boxtel’ noemde. Om misverstanden te voorkomen zijn daar echter geen hogere machten aan te pas gekomen, maar is er door alle betrokkenen op een ongekend efficiënte wijze samengewerkt. Het belangrijkste middel dat die gestroomlijnde samenwerking mogelijk heeft gemaakt is IBIS4Projects.

projectbeheersing

Wonder van Boxtel

“Zonder IBIS4Projects was ‘het wonder van Boxtel’ niet gebeurd”, zegt ing. Jan de Graaf, Bouwdirecteur Datacentrum Boxtel. Het bouwen van zo’n groot complex is op zichzelf niet moeilijk, maar alle 700 tot 800 betrokken medewerkers op het juiste moment voorzien van de juiste informatie, is bij dit project absoluut een doorslaggevende succesfactor geweest.”

Eén jaar en twee maanden nadat de eerste paal werd geslagen heeft BAM Utiliteitsbouw het nieuwe datacenter van Rabobank Nederland in Boxtel opgeleverd. Het project bestaat uit een ICT-complex van twee verdiepingen met daaromheen vier energiegebouwen en een kantoorgebouw van 4.250 m2. Dit tweelingzusje van een al bestaand datacenter in Best behoort tot de energiezuinigste datacenters ter wereld, door onder andere gebruik van restwarmte, koude- en warmteopslag in de grond en een bijzonder installatieconcept. Ook aan de natuur is gedacht met een glooiend groen dak dat naadloos in de omgeving overloopt. “Op basis van eerdere ervaringen met een altijd en overal toegankelijke oplossing voor informatie- en workflowmanagement, heb ik alle betrokken partijen verplicht om met IBIS4Projects te gaan werken”, vervolgt de Graaf. “Die beslissing heeft ons in Boxtel zowel tijd als kosten bespaard.”

Projectbeheersing met IBIS4Projects

Vanwege de eis om alle projectdocumenten via IBIS4Projects met elkaar te delen en daarin te beheren, heeft Rabobank geïnvesteerd in een gebruikersopleiding voor alle betrokkenen door ibis. Dat waren het Architectenbureau Van Aken, Adviesbureau Tielemans, BAM Utiliteitsbouw en BAM Techniek, Deerns, HvL, Imtech en Wolter en Dros. “Een belangrijk voordeel van IBIS4Projects is het feit dat deze oplossing als webservice altijd en overal voor alle geautoriseerde gebruikers toegankelijk is. IBIS4Projects stroomlijnt niet alleen de informatiecommunicatie, maar voorkomt ook kostbare fouten en veel misverstanden door het gebruik van gedateerde of niet goedgekeurde tekeningen of andere documenten. Tenslotte zijn alle wijzigingen eenvoudiger bij te houden, waardoor het overleg over meer- en minderwerk aanzienlijk soepeler verloopt. IBIS4Projects is zo goed bevallen dat wij het gebruik daarvan ook verplicht hebben gesteld voor de bouw van de uitbreiding van de energievoorziening voor het datacenter in Best.”


Meer weten over projectbeheersing met IBIS4projects? 

Interesse in IBIS4Projects? Download onze product leaflet!