Interplan helpt aannemers calculatiekosten te besparen met IBIS-TRAD

Het rekencentrum van de bouwkosten

Interplan bouwsupport helpt aannemers om kosten te besparen op het calculatieproces voor hun aanbestedingen. Sinds de start in 1997 hebben Ron Duivenvoorden en Dirk Knetsch dit onafhankelijk bouwkundig calculatiebureau uitgebouwd tot hét rekencentrum van de bouw, met ongeveer 25 medewerkers. "Bij elk bouwproject berekenen zo'n vier tot zes aannemers dezelfde hoeveelheden", zegt Duivenvoorden. "Dat is niet efficiënt en dus links- of rechtsom ook prijsverhogend. Daarom bieden wij als onafhankelijke calculatiespecialist de service om voor elke inschrijvende aannemer zowel alle bestekhoeveelheden als marktconforme prijzen en normen te bepalen, met de meest gebruikte software IBIS-TRAD. Daarmee kan vervolgens elke deelnemer op basis van de eigen kwaliteiten onderscheidend zijn en een scherp inschrijfbedrag bepalen en indienen.

bouwkosten

Pool-calculaties

Interplan heeft als onderdeel van haar diensten ook een speciale poolsite ontwikkeld waarbij aannemers hun aanbestedingsproject kunnen melden om deel te nemen aan de actuele pool-calculaties. "Wij zijn daar altijd helder, open en onafhankelijk in", vervolgt Knetsch. "Zonder dat men van elkaar weet wie er deelneemt in een pool-calculatie, vinden alle betrokken partijen de mogelijke besparing op calculatiekosten belangrijk. Maar ook de kwaliteit, want uiteindelijk is een gedegen calculatie de basis voor het bouwproces. Wij traceren en benaderen proactief wie er voor welke projecten zijn geselecteerd, want meer deelnemers betekent lagere calculatiekosten per deelnemer. Omdat de kwaliteit van onze dienstverlening afhankelijk is van de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van onze begrotingen, calculeren wij al 17 jaar met IBIS-TRAD. Die software biedt namelijk vergaande flexibiliteit qua inrichting van de begrotingen, uitgebreide zoek- en filtermogelijkheden en is bijzonder gebruikersvriendelijk."

IBIS-TRAD als extra service

Interplan werkt voor grote bouwbedrijven als Heijmans, BAM, TBI en Volker Wessels, maar ook voor kleine tot middelgrote regionaal werkende aannemers als Lokhorst uit Beverwijk en KBM uit Katwijk. Omdat al veel aannemers met IBIS-TRAD calculeren, kunnen we de projectbegrotingen met de meeste klanten zonder informatieverlies uitwisselen. Als alternatief wordt CUF gebruikt. "Begrotingen uitwisselen en zo nodig wijzigingen daarin doorvoeren, werkt via dezelfde software altijd beter dan via een standaardformaat", zegt Duivenvoorden. "Daarom hebben wij met onze softwareleverancier Ibis de extra service bedacht dat klanten die niet met IBIS-TRADwerken daar toch enkele weken kosteloos gebruik van mogen maken. Dat kan tegenwoordig zelfs eenvoudig via de cloud en gezien de gebruikersvriendelijkheid zijn alle functies snel toepasbaar. Een mooi voorbeeld van samen waarde toevoegen aan het bouwproces."


Meer weten over IBIS-TRAD? 

Download onze product leaflet!